Kartamå spillet – NeverTear – Farger
Kortstokken består av 36 kort totalt:
I tillegg kommer det:
Spillet kan brukes fra 6 måneders til 7 års alder.
Her kan du finne noen ideer for aktiviteter du kan gjøre med kortstokken:Kartamå er et redskap for å lære å lese: Når et barn begynner å vise interesse for lesing, selv om de ikke kan lese enda, kan de gjennom lek gjenkjenne ord og bokstaver, og sette navnelapper under kortene med bilde, tegn, og ord. Siden barna kjenner igjen bildet, kan de da øve på å lese ordet. Når barna har lært å lese, kan de leke med å sette navnelappen under kortet med kun bilde og kan sjekke selv om de har gjort det riktig ved å se på kortet med bilde, tegn, og ord.
Kortstokken hjelper barna til å se og lytte: ett bilde, ett ord; et annet bilde, et annet ord; og så videre. Målet med kortstokken er å forbedre og utvikle språkevner hos barn. Når store eller små barn bruker kortstokkene, er det lek med bevegelse, tegn, lyd og språk som kommer fram.
Ordforråd med kvalitet og kvantitet. Bildene støtter utviklingen av språket fordi de gir så mange nye ord å betrakte, gjenkjenne, nevne, gjenta, uttale og huske. Språket utvikles med et rikere vokabular, og en mer presis uttale og tegn bevegelse.
Hvorfor tegn til tale? Fordi tegn gjør at barna klarer å formidle mye mer enn det de klarer å si! Tegn til tale kan benyttes helt fra 6 måneders alder. Vi sier “tegn til tale” fordi tegn skal alltid brukes med tale. Barna skjønner mer enn vi tror og de har mye på hjertet, men har ikke alltidord til å fortelle om dette. Tegn lar dem komme i gang før talespråk er klart. Da kan de kommunisere og engagsjere seg.
Dahliani & Olivia
A JOYFUL CHILD AS Ringeriksveien 592 SKOTSELV 3330 Norway ; +47 98894589 ; Org.nr: 929 970 861
Dahliani brenner for barndom og utdanning. Hodet hennes er fylt med inspirerende ideer, Kartamå er en av dem. Mor til 5 barn og bestemor til 10 (for nå…), hun er utdannet montessori pedagog (0 til 6 år) og driver A Joyful Child. Hun jobber også som privat foreldrerådgiver i Montessori-filosofien og organiserer workshops.
Olivia har mange interesser, men alle har kreativitet til felles. Hun jobber som fotograf og filmskaper, bruker photoshop på fritiden og tar seg av sine 2 herlige små resten av tiden. Hun ble veldig interessert i babytegnspråk som et verktøy for å utvikle talespråk med sønnen (som har downs syndrom) og engasjerte seg i Kartamå. Hun gjør det grafiske designet for kartamå.